Co dziś na obiad? Proponujemy pyszne pulpeciki w sosie koperkowo-pieczarkowym. Nie tylko smakują doskonale. Przygotujesz je szybko i łatwo.

Składniki (2 porcje):
-250 g mięsa mielonego z indyka
-1 cebula
-200 g pieczarek
-koperek (ilość- wedle uznania)
-odrobina wody
-1 łyżka skrobi kukurydzianej+ łyżka śmietanki
-1 łyżka oleju

Przygotowanie:
1. Cebulę pokrój drobno w kostkę i przysmaż.

2. Lekko ostygniętą dorzuć do mięsa mielonego, przyprawionego wedle uznania, a następnie wymieszaj.

3.Uformuj kotleciki. Podsmaż je lekko z obu stron. 

4.Pieczarkę pokrój w kostkę, dorzuć do pulpetów i duś pod przykryciem.

5.Kiedy pieczarki zmniejszą objętość, dodaj koperek, skrobię, a następnie śmietanę, która zagęści sos. Mieszaj i duś jeszcze przez około 5 minut.

SMACZNEGO!