4 kiełbas
1 cebule
1 łyżeczki miodu
2 łyżeczki musztardy
malutka łyżeczka gorczycy
malutka łyżeczka majeranku
malutka łyżeczka ostrej papryki
100 ml piwa
sól

Rozgrzewamy olej na patelni. Pokrojoną w cebulę piórka wrzucamy na tłuszcz. Smażymy do zeszklenia, solimy. Następnie dorzucamy gorczycę i paprykę. Całość mieszamy i zdejmujemy patelnię z ognia. Około połowy usmażonej cebuli wrzucamy na dno naczynia żaroodpornego jako "dywanik". Na to kładziemy kiełbasy. Zalewamy to następnie piwem. Wierzch kiełbas smarujemy musztardą pomieszaną z miodem. Teraz posypujemy danie majerankiem i obrzucamy resztą usmażonej z gorczycą i papryką cebuli. 

Całość pieczemy około 30 minut. Uwaga! Trzeba zbierać co pewien czas sos i polewać wierzch kiełbasek.

Podawać na gorąco do chleba lub ziemniaków, najlepiej z resztą piwa. 

smacznego!